Allt om Thailand
Resor, produkter & aktiviteter

DIN TOTALA RESEGUIDE

Thailand har något att erbjuda de flesta av sina besökare, både turister och långliggare: En enastående vacker natur, vita stränder, vänliga människor, kryddig thailändsk mat som kittlar dina smaklökar, prisvärd shopping, billiga hotellrum och en fascinerande kultur och historia möter dig här.

Allt om Samut Sakhon


Knappt 30 kilometer väster om Bangkok ligger den lilla kustprovinsen Samut Sakhon. Hamnstaden, som har en lång tradition av fiske och handel, kallades ofta Tha chin. Troligen på grund av den omfattande handel som skedde med kinesiska fartyg. Tha Chin är också namnet på den flod som flyter genom provinsen. Floden mynnar ut i Siambukten och vid dess östra strandbank etablerades 1548 det militära rekryteringscentrumet Sakhon Buri.

1704 förenades staden och floden genom den grävda kanalen Khlong Mahachai. Staden bytte i samma veva också namn till Mahachai, vilket bland lokalbefolkningen än idag är ett vedertaget begrepp. Rama den fjärde ändrade slutligen namnet till dagens Samut Sakhon.

Att provinsen än idag fungerar som ett centrum för fiske och handel märks inte minst på Mahachais markand. Även om marknadens sortimentet av färsk fisk och skaldjur anses vara en landets största, finns här även gott om hantverksprodukter av god kvalitet. Lämnar man kusten och dess fiskekultur finner man inåt land ett stort antal frukt och blomsterodlingar, vilka fungerar som befolkningens sekundära inkomstkälla.

Attraktioner

Wichian Chodok fortet lät byggas av Rama den tredje år 1827. Syftet var att försvara sig mot en eventuell invasion från havs. Idag står ruinerna av fortet kvar på sin plats medan dess kanoner flyttats till staden för utställning.

Fågelskådning vid Ratsatthakayara templet bjuder på ett mycket stort antal fåglar av olika arter som lever naturligt i templets närområde. Det leriga området mellan floderna Mae Klong och Tha Chin lockar förutom fåglar också till sig ett stort antal fågelskådare.

Kort fakta

Namn: Changwat Samut Sakhon
Area: Cirka 872 km²
Invånare: Cirka 480,000
Beläget: Centrala Thailand
Huvudstad: Samut Sakhon
Grannprovinser: (Två) 2: Bangkok och Chachoengsao.
Amphoe / Distrikt: Bang Bo, Bang Phli, Bang Sao Thong, Meuang Samut Prakan, Phra Pradaeng, Phra Samut Chedi.
Populära destinationer: Erawan Museum, Samut Prakan krokodil park och zoo och Nong Ngu Hao park oc tiger park.


Redaktionen
Thailand.se