Allt om Thailand
Resor, produkter & aktiviteter

DIN TOTALA RESEGUIDE

Thailand har något att erbjuda de flesta av sina besökare, både turister och långliggare: En enastående vacker natur, vita stränder, vänliga människor, kryddig thailändsk mat som kittlar dina smaklökar, prisvärd shopping, billiga hotellrum och en fascinerande kultur och historia möter dig här.

Boende i Thailand – hotell, lägenheter och hus


Storstadspuls i Bangkok eller solsemester i Phuket? Här hittar du boende för alla situationer, oavsett om du vill lyxa till det på ett hotell eller njuta av friheten i att hyra en lägenhet eller ett hus.

boende thailand hotell
I Thailand hittar du en stor mängd resmål som bjuder på sol och bad utöver det vanliga. Välj om du vill bo på hotell, hyra lägenhet eller hyra hus.

Är det dags för semester i Thailand? Härligt! När det gäller boende här finns det några olika alternativ att välja på – vilket som passar bäst beror på vilka behov och önskemål du har. Det vanligaste valet under en semester i Thailand är att bo på hotell. Ofta bokar du resan via ett charterbolag där det ingår såväl hotell som flyg i priset. Ett mycket bekvämt alternativ! För dig som inte är sugen på att bo på hotell finns också alternativet att hyra ett enskilt boende, antingen en lägenhet eller ett hus. Här varierar utbudet kraftigt beroende på bland annat vilket område du är intresserad av att bo i. Nedan kan du läsa lite mer om de olika boendetyperna.

Hotell i Thailand – flexibelt och bekvämt

När det gäller hotell i Thailand finns det någonting för alla smaker – från lyxhotell till mer enkla boenden. Det finns hotell som passar perfekt för dig som reser med hela familjen, medan andra är anpassade för ett barnfritt resande. Många som reser till Thailand väljer ett hotell i något av semesterparadisen, som exempelvis Phuket eller Krabi. Här erbjuds det gott om hotell, där många ligger ligger i direkt anslutning till de härliga stränderna som är ett av Thailands stora kännetecken. Om du vill boka ett boende på hotell har du några olika alternativ att välja på. Vanligt är att vända sig till något av charterbolagen, där du smidigt bokar en paketresa där det ingår såväl flyg som hotell. Du hittar ett brett utbud av hotell på de mest populära resmålen i Thailand hos exempelvis TUI, Ving och Apollo.

Om du inte vill boka en paketresa utan föredrar att boka flyg och hotell separat går detta naturligtvis också bra! Du kan i så fall exempelvis vända dig till reseaktörer som Booking eller Sembo där du hittar ett stort utbud av hotell på de mest populära resmålen i Thailand. Att välja bort charterbolagen när det är dags att boka din semesterresa kan göra att du kommer betydligt billigare undan. Nackdelen med att boka hotell och flyg separat är dock att det finns färre direktflyg att välja på – charterbolagen erbjuder nämligen direktlinjer till flera destinationer i Thailand som inte finns med i det reguljära nätet. De erbjuder också fler avreseflygplatser. Notera dock att dessa rutter oftast endast erbjuds under högsäsong, alltså från oktober till mars.

Oavsett hur du reser är det såklart intressant att veta hur hotellutbudet ser ut på de olika omtyckta platserna i Thailand. Via länkarna nedan kommer du direkt till våra respektive sidor om varje resmål, och kan läsa allt om hotellivet på plats.

Spara pengar och hyr en egen lägenhet

Om du är ute efter lite mer fritt boende i Thailand kan det vara en bra idé att hyra en lägenhet. Många som väljer att hyra en lägenhet istället för att bo på hotell uppskattar att kunna bo lite utanför turistklustren – dessutom har du tillgång till eget kök och andra faciliteter som saknas på hotell. Det är också normalt sett enklare att komma undan med en lägre prislapp om man väljer bort att bo på hotell. Detta gäller framför allt om du ska vara iväg på en lite längre semester.

Genom tjänster som Booking och Sembo har du goda möjligheter att hyra en lägenhet som uppfyller alla dina önskemål, oavsett vilken standard du är ute efter. Här hittar du gott om alternativ att välja på, såväl för dig som reser med familjen som för dig som är på semester med kompisgänget.

Hyr hus i Thailand – perfekt för det större sällskapet

Att hyra ett hus kan vara ett smart alternativ om du reser med ett lite större sällskap, kanske är ni exempelvis flera familjer som ska semestra tillsammans? Att dela på kostnaden för ett hus kan bli betydligt billigare än att behöva betala för flera hotellrum. För att hitta rätt hus för just dina önskemål vänder du dig enklast till reseaktörer som Booking och Sembo. Här hittar du boende som hyrs ut av såväl privatpersoner som företag/resebyråer. Vilket alternativ som är bäst är en smaksak – det är dock inte helt ovanligt att det upplevs som ett tryggare alternativ att hyra av ett uthyrningsföretag.

Tips! Är du ute efter ett långtidsboende i Thailand? På vår matiga sida om att bo i Thailand kan du läsa allt du behöver veta – oavsett om du vill bygga nytt eller köpa hus/lägenhet.


Redaktionen
Thailand.se
Innehåll i denna artikel

Artiklar

Hotell på Phuket – tips för att hitta det bästa boendet

Hitta det bästa hotellet i Bangkok

Boka hotell i Thailand – tips för att hitta det bästa hotellet

Allt om Bangkok

Om leendets land

Att arbeta i Thailand

Thailand News – Our News Blog

Thailands väder och klimat

Faranger i thailand

Thailand - Resor och restips