Thai.nu header Thai.nu - Hem Boende i Thailand billigt Thai.nu på svenska Thai.nu in English Language Hälsa på oss på Facebook Fotografier tagna i Thailand

      Sök hotell
      Boka villa
      Lyxhotell
      Om hotell
      Att bo här
      Egendom

Buddhism
Historia
Thai-mat
Drycker
Thai-guld
Muay Thai

Basfakta
Restips
Vädret
Geografi
Visum
Arbete

Bloggen
Farang
Svenskt
Om oss
Annons
Länkar
Boka ditt boende genom att klicka här    
 

Om leendets land
Korta fakta om Thailand  Heter på Thai: Prathet Thai (ประเทศไทย)
  Area: 514,000 km2
  Invånare: Cirka 65,000,000
  Beläget: I Sydostasien
  Huvudstad: Krung Thep (Bangkok)
  Antalet provinser: 76
  Klimat: Subtropiskt
  Valuta: Baht (en baht motsvarar 100 satang)
  Landsnummer: +66
  Telefonummer till Turistpolisen: 1155
  Nationalsång: Phleng Chat

Thailands flagga:

Thailands flagga

Se en större kartaLite allmänt om ThailandThailand (eller Prathet Thai som landet heter på thailändska) är beläget i Sydostasien och har upplevt en markant ekonomisk tillväxt de senaste decennierna, även om ett par bakslag också kan noteras.

Ca 95% av landets befolkning är buddhister (theravada-buddhism) medan resterande troende del av befolkningen företrädelsevis är muslimer. Majoriteten av muslimerna är bosatta i landets allra sydligaste provinser (Narathiwat, Yala, Pattani, Songkhla och Satun). Antalet kristna och hinduer i landet är litet, men många thailändska buddhister är också inspirerade av hinduismen samt dess väsen och gudar.

Thailändarna är ett stolt folk som högaktar sin kultur, sin religion och den thailändska monarkin. Nationalismen är påtaglig, men ett utmärkande drag är att thailändare generellt accepterar andra kulturer och religioner på ett föredömligt sätt. Landet är det enda i regionen som ej koloniserades av europeerna.
Bangkoks BTS eller skytrain
KOLLEKTIVTRAFIK À LA BANGKOK - Foto: Jens W, Yenit.comKlimatet i ThailandKlimatet i Thailand är varmt, tropiskt och fuktigt. Temperaturen är normalt kring trettio grader celsius under dagtid och dryga tjugofem grader nattetid. I de norraste delarna av landet kan temperaturen nattetid gå ner till tio grader och i extremfall tom hamna runt nollsträcket under den kalla årstiden.

Temperaturer under tjugo grader är dock sällsynta i landets södra delar. Inte ens under regnsäsongen brukar termometern sjunka så lågt på nätterna, utan nattemperaturen hålla sig mellan 25-30 grader i södern. Därför är det skönt att använda luftkonditionering eller en väl fungerande fläkt när man sover, för en god sömn och utan att man svettas.

  Mer om väder och klimat i Thailand
Pojke väntar på skjuts
POJKE I PICK UP TAXI (SONGTAEW) - Foto: Jens W, Yenit.com


Det är viktigt att applicera rikligt med solkräm
SOLKRÄM ÄR VIKTIG VID STARK SOL - Foto: Jens W, Yenit.com

Ett enormt blad
ETT METERHÖGT BLAD - Foto: Jens W, Yenit.comAtt besöka landetThailand har under de senaste decennierna blivit ett mycket populärt resmål. Runt 7-8 % av bruttonationalprodukten (BNP) genereras av turismen. En majoritet av turisterna kommer från Skandinavien, Tyskland, Storbritannien, Ryssland, Italien, Israel, Kina, Korea, Japan och Malaysia.

Thailand är verkligen ett land man bara "inte får" missa om man älskar att resa och uppleva världen i allmänhet. Trots att antalet turister har ökat de senaste decennierna, är det ingen svårighet att hitta en strand eller park där man kan koppla av utan att behöva trängas med andra turister. Faktum är att man fortfarande kan finna stränder där man kan bada och sola helt för sig själv!

Thailand erbjuder också några av världens vackraste öar och stränder. Koh Samui, Koh Lanta, Koh Phi Phi, Koh Lipe, Phuket, Krabi och Hua Hin är bara några av orterna som kan nämnas. Dykningen är i världsklass på platser som Koh Tao och Similan Island och aktiviteter och idrotter såsom golf, tennis, kayak, kanot, windsurfing osv håller dig i god form, om du inte nöjer dig med enbart sol och bad.

Landet erbjuder även berömda och historiska sevärdheter som bron över floden Kwai, Chinatown i Bangkok, vandringsleder och trekking i tropisk regnskog med utgångspunkt från den vackra staden Chiang Mai, den kända (och ökända) gyllene triangeln samt några av världens mest betydande och imponerande buddisttempel och buddastatyer osv.

Du kan boka alla typer av boende från denna sajt, var än i Thailand du tänkt dig att åka. Vår hotellbokning är säker och bokningen har förstås öppet dygnet runt. Bokningsbekräftelsen mailas till dig inom 1-12 timmar efter din förfrågan. Du betalar aldrig något förrän rummet är bekräftat som ledigt och du måste även godkänna bokningen innan du erbjuds att betala rummet, lägenheten, villan eller bungalowen.
  Boka boende i Thailand  Boende till låga priser hittar du här
Läs mer om ThailandMer information om att resa i landet och om säkerhet (försäkringar, vaccinationer, myggor, maneter och brottslighet etc) hittar du här.
Solndegång och palmblad
PALM I SKYMNINGEN - Foto: Jens W, Yenit.com


Liten pippi i morgonsolen
FÅGELSÅNG I DEN ARLA MORGONEN - Foto: Jens W, Yenit.com


Thailändsk fiskare på väg ut med båten
FÖRBEREDELSER INFÖR KVÄLLSFISKET - Foto: Jens W, Yenit.comGilla oss på Facebook
Dela den här sidan

Our sponsors
Kampanjjakt. Hitta de bästa rabatterna för resor och annat
Annonsera här
Åk till Koh Samui
Åk till Koh Phangan
Privata utflykter på Koh Samui
Mercy Center
Yenit Writing - Vi skriver åt dig
Hjälp en gibbon i Thailand
Vaken mardröm - E-bok med handling i Thailand
Annonsera här


Personuppgifthantering: Vi månar om din integritet. Din e-post och personuppgifter kommer aldrig tredje part tillhanda.

Thai.nu - reseguide till Thailand med säker hotellbokning. Utvecklad av Yenit. 2004-2013.

Licenserad under Creative Commons Attribution Noncommercial-Share Alike 3.0 Thailand License - Kommersiell användning medges ej utan vårt medgivande.

Unika besökare sedan 2006:

Yenit logotype
Vi kan Thailand