Thai.nu header Thai.nu - Hem Boende i Thailand billigt Thai.nu på svenska Thai.nu in English Language Hälsa på oss på Facebook Fotografier tagna i Thailand

      Sök hotell
      Boka villa
      Lyxhotell
      Om hotell
      Att bo här
      Egendom

Buddhism
Historia
Thai-mat
Drycker
Thai-guld
Muay Thai

Basfakta
Restips
Vädret
Geografi
Visum
Arbete

Bloggen
Farang
Svenskt
Om oss
Annons
Länkar
Boka ditt boende genom att klicka här    
 

Boka hotell i Thailand - Tips
Olika typer av boendeThailand har ett enormt brett utbud av hotell, motell, strandresort, lägenhetshotell och andra boendeformer.

Detta medför att priserna varierar kraftigt. Fortfarande kan man på vissa orter finna ett spartanskt rum i ett guesthouse eller en enkel bungalow för 300 baht per natt, men om man prioriterar bekvämlighet så erbjuder Thailands städer och turistorter även förstklassiga hotell och resort till förmånliga priser.

Det är generellt väldigt prisvärt med boende i Thailand och det finns få länder där man får så mycket för semesterpengarna som just här. Faktum är att Thailand ofta toppar listan när man i tidningar och annan media jämför prisvärdhet beträffande hotell i olika länder.

På denna webbplats erbjuder vi hotellbokning för Thailand och villabokning i Thailand. Priserna är låga, bokningen är säker för dig som kund och servicen är snabb eftersom bokningsteamet är stort och har mycket lång erfarenhet av hotellbokning på nätet.
De allra bästa hotellenVi har listat de resort och boenden som belönats med allra högsta betyg av sina gäster. Klicka på länken för att komma till listan:

  Hotell i Thailand med allra bäst kundbetyg
HögsäsongenUnder högsäsong (december-maj, med en "peak" vid jul och nyår) kan det ofta vara fullbokat på många populära hotell och resort i Thailand. Det kan då löna sig att vara ute i god tid och boka på nätet i förväg, alternativt kontakta resortet några månader före ankomsten.
En av matsalarna på Oriental Hotel
ETT LEGENDARISKT LYXHOTELL - Foto: Jens W, Yenit.comBekvämlighet och priser  De allra enklaste "gästhusen" och bungalowerna har i princip bara en enkel säng, en bordsfläkt och ibland ett myggnät. Priserna på ekonomiboende och budgetrum är från ca 300-400 baht.

  Ett enkelt hotellrum brukar ha egen toalett, dusch (ibland med varmvatten) samt en fläkt i taket. I vissa fall har dessa rum även luftkonditionering. Priset för dessa rum startar på ca 700 baht.

  Ett mellanklasshotell har ofta luftkonditionering, en liten TV, badkar och minibar. (man debiteras för urdruckna flaskor och uppätet snacks när man lämnar hotellet). Priset är från ca 1200 baht och uppåt.

  Ett rum eller svit i ett lyxhotell har ofta en balkong, panoramafönster, jacuzzi eller ett rymligt badkar, DVD spelare, satellit-TV, king size säng och soffgrupp eller soffa. Priserna är från 4000 baht och uppåt.

  Vi har listat de bästa femstjärniga hotellen
Din personliga säkerhetDet är förståndigt att låsa in sina värdesaker i en så kallad safetybox istället för att ha dessa på rummet när man går ut från hotellet eller resortet. Safetyboxen finns ofta i hotellets eller resortets reception eller också i hotellrummet. Saker som försvinner från ditt rum vid stöld ersätts sällan av hotellen.

Lås gärna dörren till ditt rum med en säkerhetskedja inifrån (om sådan finns) innan du går och lägger dig.

Slappna av i poolen
I EN SÅ KALLAD EVIGHETSBASSÄNG - Foto: Jens W, Yenit.com  Boka ditt boende säkert  Boka boende till bra priser med oss
Rum i ett sk boutique hotell
HIMMELSÄNG I EN STRANDVILLA - Foto: Jens W, Yenit.comChecklista innan du bokarVi har sammanställt en checklista som förhoppningsvis kan hjälpa dig när du skall välja boende i Thailand:

1. Tycker du om att svalka dig i en pool på semestern så bör du givetvis välja ett hotell eller resort som har en (eller flera) sådana. Om ni har småbarn är det förstås önskvärt att hotellet har en barnpool.

2. Är du en sk strandmänniska så kan det förstås vara till fördel om boendet är beläget nära, eller ännu hellre just intill stranden.

3. Tillbringar du i princip bara nätterna på hotellet? I så fall är ett lite enklare boende ofta fullt tillräckligt för de flesta.

4. Tycker du om att se sport, engelskspråkiga filmer, sportkanaler och BBC, CNN på din semester? Då bör du förstås välja ett boende som erbjuder satellit-TV.

5. Ingår frukost i totalpriset? Vilken typ av frukost serveras? Brukar du orka upp överhuvudtraget till frukosten?

6. Erbjuder hotellet transport till och från ev flygplatser, båtpirer och shoppingcenter? Vad kostar detta?

7. Har hotellet eller resortet en eller flera restauranger? Serverar de mat som du tycker om?

8. Är boendet centralt beläget eller lite avsides? Vad föredrar du personligen?

9. Har boendet tillgång till säkerhetsskåp, en sk safetybox, där du kan förvara dina värdesaker?

10. Har du läst andras omdömen och recensioner om hotellet? Och i så fall, var de positiva eller negativa?

11. Har hotellet gratis Wi-Fi?

12. Lockar spa, fitness center, massage och bastu? Har hotellet dessa faciliteter?

  Boka ditt boende till mycket bra pris här
Like us on Facebook
Share this Page

Our sponsors
Kampanjjakt. Hitta de bästa rabatterna för resor och annat
Annonsera här
Åk till Koh Samui
Privata utflykter på Koh Samui
Yenit Company Limited
Mercy Center
Yenit Writing - Vi skriver åt dig
Soi Sixten - Forum om Thailand
Annonsera här
Annonsera här


Personuppgifthantering: Vi månar om din integritet. Din e-post och personuppgifter kommer aldrig tredje part tillhanda.

Thai.nu - reseguide till Thailand med säker hotellbokning. Utvecklad av Yenit. 2004-2013.

Licenserad under Creative Commons Attribution Noncommercial-Share Alike 3.0 Thailand License - Kommersiell användning medges ej utan vårt medgivande.

Unika besökare sedan 2006:

Yenit logotype
Vi kan Thailand