Allt om Thailand
Resor, produkter & aktiviteter

DIN TOTALA RESEGUIDE

Thailand har något att erbjuda de flesta av sina besökare, både turister och långliggare: En enastående vacker natur, vita stränder, vänliga människor, kryddig thailändsk mat som kittlar dina smaklökar, prisvärd shopping, billiga hotellrum och en fascinerande kultur och historia möter dig här.

Hotell på Phuket – tips för att hitta det bästa boendet


Vill du hitta det bästa hotellet på Phuket? Hit reser du med fördel oavsett om du semestrar med familjen eller med kompisgänget – läs allt om hur du smartast bokar ditt boende, vilka hotelltyper det finns att välja på och hur du hittar ett billigt hotell.

phuket hotell
Phuket är välkänt för sina långa, vita stränder och hit reser du med fördel med hela familjen.

Phuket är Thailands största ö och ett av de mest populära turistmålen i landet. Många väljer att resa hit på grund av de kilometerlånga sandstränderna som kantar ön – här kan du sola, bada och snorkla i kristallklart vatten. Omtyckta områden är exempelvis Patong Beach, Karon Beach och Kamala Beach.

På Phuket hittar du mängder av hotell, och här finns någonting för alla smaker och önskemål. Om du vill resa till och bo på Phuket finns det ett par olika tillvägagångssätt att välja mellan. Antingen kan du välja att boka hotell och flyg separat – i så fall tipsar vi om att vända sig till reseaktörer som exempelvis Booking eller Sembo där du kan hitta ett brett utbud av hotell på Phuket. Den andra varianten är att istället välja att boka sin resa via något av charterbolagen. Här är det vanligt att boka en paketresa där det ingår både flyg och hotell i priset. Nedan kan du läsa mer om de olika varianterna – allt för att du ska hitta det bästa möjliga hotellet på Phuket.

Boka boende separat – välj mellan tusentals hotell

Det blir vanligare och vanligare att semesterresenärer väljer att boka boende och flyg separat när det är dags att resa utomlands. En av de största anledningarna till detta är att du har möjlighet att sänka prislappen på din resa ganska drastiskt. Du hittar också en större bredd av hotell, och har dessutom möjlighet att bo lite utanför turistklustren om du önskar det. Ett smidigt sätt att hitta ett bra hotell på Phuket är att vända sig till ett digitalt resebolag där du hittar en stor mängd olika hotell av varierande slag. Här hittar du såväl lyxiga boenden som lite enklare hotell och kan anpassa boendet efter dina önskemål.

För att jämföra alla dina boendemöjligheter på Phukets populära områden rekommenderar vi ett besök hos antingen Booking eller Sembo. På deras hemsidor kan du enkelt filtrera mellan olika alternativ för att hitta ett hotell på Phuket som uppfyller dina önskemål. Genom att följa länkarna nedan kommer du direkt till respektive resebolags Phuket-sida.

Tänk på! Utbudet av direktflyg till Phuket är väldigt begränsat inom det reguljära flygnätet. Om du väljer att flyga reguljärt kan du därför först få flyga till Bangkok, för att där behöva byta till inrikesflyg. Ställ bekvämlighet mot pris för att hitta det bästa möjliga alternativet.

Välj charter och boka en paketresa

Är du ute efter ett bekvämt sätt att resa? Då rekommenderar vi att du vänder dig till något av charterbolagen! Här bokar du enkelt en paketresa där det ingår både flyg och hotell i priset. Du har även en mellanhand att vända dig till om någonting skulle strula under din semester.

En annan fördel med att välja att boka din resa via ett charterbolag är att de erbjuder direktlinjer till flera omtyckta destinationer i Thailand som inte finns med i det reguljära nätet. Så är exempelvis fallet med Phuket – om du väljer reguljärflyg hit finns det få direktavgångar att välja på, och du kan endast utgå från Stockholm. Utbudet hos charterbolagen är betydligt större! Tänk dock på att du förmodligen främst hittar direktflyg till Phuket under högsäsong, alltså mellan oktober och mars. Via länkarna nedan kommer du direkt till charterbolagen och kan se alla deras hotell på Phuket, i områden som Patong Beach och Kamala Beach. Här kan du enkelt välja mellan olika hotelltyper och standarder, för att hitta det bästa alternativet för just dig.

Jämför resebolagen – så stort är deras hotellutbud på Phuket

ResebolagAntal hotell
Ving80 st
TUI37 st
Apollo7 st
Booking645 st
Sembo1500+ st

Siffrorna i tabellen uppdaterades senast i mars 2022.

Olika typer av hotell – resa med eller utan familjen?

För att semestern ska bli så smärtfri som möjligt gäller det att välja ett hotell som passar överens med ens önskemål och behov. På Phuket hittar du exempelvis gott om hotell som är anpassade för dig som reser med barn. Även hos charterbolagen hittar du särskilda hotell som är utformade för att passa dig som reser med hela familjen. Här är det inte ovanligt med barnklubbar och aktiviteter som håller barnen sysselsatta under hela semestern.

Trots att Phuket överlag är ett barnvänligt resmål så hittar du även en hel del hotell här som passar bra för dig som reser utan barn. Dessa vuxenhotell har ofta en åldersgräns, och här bor du perfekt tillsammans med din respektive eller ett kompisgäng.

Tips! Så hittar du billiga hotell på Phuket

Att hitta ett billigt boende handlar i mångt och mycket om att vara noggrann med att jämföra sina alternativ. När det gäller hotell på Phuket finns det en mängd olika aktörer du kan vända dig till för att boka ditt boende – allt från ett flertal charterbolag till fristående aktörer och digitala resebyråer. För att komma så billigt undan som möjligt kan det vara värt att ta en titt på samtliga och undersöka vad de har för utbud. Glöm inte heller att fundera på hur mycket du är villig att kompromissa med för att komma undan så billigt som möjligt – en semester ska ju trots allt också vara bekväm! 

Det kan även vara bra att vara ute i god tid när det är dags att boka din semesterresa – följ gärna prisutvecklingen på hotellen på Phuket för att hitta det bästa tillfället att boka.


Redaktionen
Thailand.se
Innehåll i denna artikel

Artiklar

Allt om Bangkok

Hitta det bästa hotellet i Bangkok

Guld i Thailand

Om leendets land

Att arbeta i Thailand

Muay Thai - Thaiboxning

Thailands väder och klimat

Thailand News – Our News Blog

Faranger i thailand

Thailand - Resor och restips