Allt om Thailand
Resor, produkter & aktiviteter

DIN TOTALA RESEGUIDE

Thailand har något att erbjuda de flesta av sina besökare, både turister och långliggare: En enastående vacker natur, vita stränder, vänliga människor, kryddig thailändsk mat som kittlar dina smaklökar, prisvärd shopping, billiga hotellrum och en fascinerande kultur och historia möter dig här.

Allt om Samut Sakhon


Samut Prakan är beläget i centrala Thailand, Bangkok är grannen i väster och norr och i öster ligger Chachoengsao. Den nya flygplatsen Suvarnabhumi International Airport ligger i provinsen.

Samut Prakan skapades under Ayutthaya eran. Under den här tiden fungerade Samut Prakan som Thailands skydd från havet och säkerheten var stor med b la fästningar och stor stadsmurar. Namnet Samut betyder hav eller sjön och Prakan betyder fästning.

Några av dom lokala produkterna från Samut Prakan är Khanom Chak som är en söt mat produkt tillverkad av mjöl, kokos och socker. Pu Khai som är krabba med ägg och till sist Pla Salit som är salt och torkat ormskinn.

Attraktioner

Samut Prakan Crocodile Farm and Zoo är Thailands största krokodil park, parken grundades 1950. Parken har över 60,000 krokodiler.

Kort fakta

Namn: Changwat Samut Sakhon
Area: Cirka 872 km²
Invånare: Cirka 480,000
Beläget: Centrala Thailand
Huvudstad: Samut Sakhon
Grannprovinser: (Två) 2: Bangkok och Chachoengsao.
Amphoe / Distrikt: Bang Bo, Bang Phli, Bang Sao Thong, Meuang Samut Prakan, Phra Pradaeng, Phra Samut Chedi.
Populära destinationer: Erawan Museum, Samut Prakan krokodil park och zoo och Nong Ngu Hao park oc tiger park.


Redaktionen
Thailand.se