Allt om Thailand
Resor, produkter & aktiviteter

DIN TOTALA RESEGUIDE

Thailand har något att erbjuda de flesta av sina besökare, både turister och långliggare: En enastående vacker natur, vita stränder, vänliga människor, kryddig thailändsk mat som kittlar dina smaklökar, prisvärd shopping, billiga hotellrum och en fascinerande kultur och historia möter dig här.

Allt om Ranong


Den långsmala provinsen Ranong finner man ca 560 km söder om Bangkok. Ranongs kustremsa som ligger längst med Andamansjön i väster är precis som provinsens regnperiod, lång och utdragen.

Många resande som vill besöka grannlandet Burma väljer att korsa gränsen med båt från Ranong. Ofta är syftet med dessa resor att förlänga sina thailändska visum på så kallade visumresor.

Naturen på fastlandet består av höga berg och stora orörda skogspartier. Högsta toppen i området är Khao Nom Sao som sträcker sig 1109 meter över havet. En av de mest populära naturattraktionerna i området är de heta källorna i Raksawarin parken.

Attraktioner

Varma källor med temperaturer runt 60-70 grader. Källorna är belägna två kilometer från staden Ranong.

Koh Song och Victoria Point är en liten stad på Burma sidan. Resan från Ranong sker med båt och tar bara 30 min. Glöm ej att ta med pass och eventuellt visum.

Laem Son nationalpark är ett naturområde söder om staden Ranong. Flera stränder och orörda öar går att finna inom det drygt 300 km² stora naturområdet.

Kort fakta

Namn: Changwat Ranong
Area: Cirka 3,298 km²
Invånare: Cirka 170,000
Beläget: Södra Thailand
Huvudstad: Ranong
Grannprovinser: Tre (3): Chumphon, Phang Nga, och Surat Thani. Provinsen gränsar även mot Myanmar (Burma).
Amphoe / Distrikt: Kapoe, Kra Buri, La-un, Mueang Ranong, Suk Samran.
Populära destinationer: Hot Springs (Raksawarin parken), Nam Tok Ngao, Nam Tok Punyaban, Koh Phayam, Koh Chang, Kra Isthmus, Laem Son nationalpark och Phu Khao Ya.


Redaktionen
Thailand.se