Thai.nu header Thai.nu - Hem Boende i Thailand billigt Thai.nu på svenska Thai.nu in English Language Hälsa på oss på Facebook Fotografier tagna i Thailand

      Sök hotell
      Boka villa
      Lyxhotell
      Om hotell
      Att bo här
      Egendom

Buddhism
Historia
Thai-mat
Drycker
Thai-guld
Muay Thai

Basfakta
Restips
Vädret
Geografi
Visum
Arbete

Bloggen
Farang
Svenskt
Om oss
Annons
Länkar
Boka ditt boende genom att klicka här    
 

Phra Nakhon Si Ayutthaya-provinsen
Korta faktaNamn: Changwat Phra Nakhon Si Ayutthaya
Area: Cirka 2,557 km²
Invånare: Cirka 740,000
Beläget: Centrala Thailand
Huvudstad: Phra Nakhon Si Ayutthaya
Grannprovinser: Sju (7): Ang Thong, Lop Buri, Nakhon Pathom, Nonthaburi, Pathum Thani, Saraburi och Suphan Buri.
Amphoe / Distrikt: Ban Phraek, Bang Ban, Bang Pahan, Bang Pa-in, Bang Saai, Bang Sai, Lat Bua Luang, Maha Rat, Nakhon Luang, Phachi, Phak Hai, Phra Nakhon Si Ayutthaya, Sena, Tha Ruea, Uthai, Wang Noi.
Populära destinationer: Chao Sam Phraya nationalmuseum, Ayutthaya historiska park, Ayutthaya historiska lärocenter, Prasat Nakhon Luang, Ancient Palace (Grand Palace), Aisawanthipphaya, Wihan Phra Mongkhon Bophit, Wat Phra Si Sanphet och Wat Chaiwatthanaram.
Om AyutthayaAyutthaya eller Phra Nakhon Si Ayutthaya, har en lång och imponerande historia. Ayutthaya var en gång Thailands huvudstad och på 1700-talet räknades den till en av världens största städer, med ett invånarantal på ca en miljon. Det kanske mest spektakulära är att i nästan hela staden med dess befolkning utplånades av burmesiska styrkor 1767. Även om staden åter är bebodd och till viss del restaurerad, syns omkring trehundra av dom gamla ruinerna lite varstans. Den unika historien har gjort att UNESCO klassat staden och dess närområde som ett världsarv.

Ayutthaya har flera större tempel och två museum. Provinsen är belägen ca 75 km norr om Bangkok och går enkelt att nå med tåg eller buss. Även om stadens kärna helt omges av den breda floden Chao Phraya och dess förgreningar, gör broar och mindre färjor det lätt att korsa vattnet. Hotell och restauranger i olika prisklasser finns att tillgå.


Visa större kartaAttraktionerAyutthayas historiska center var från början ett historiskt forskningscenter. Idag kan det mer liknas vid ett museum som visar modeller och rekonstruktioner av den forna huvudstaden.

Wat Ratchaburana är ett tempelkomplex inne i staden. Som så mycket annat här har Ratchaburana en intessant historia. Två kungliga söners kamp om tronen är motviet till att templet en gång restes.

Wat Phra Sri Sanphet är ett välbevarat kungligt tempel i stadens västra del.
  Boende och hotellPålitlig hotellbokning med fördelaktiga priser och ett krypterat säkrat betalningssystem för din säkerhet:

  Boka hotell i Phra Nakhon Si Ayutthaya
Gilla oss på Facebook
Dela den här sidan

Our sponsors
Annonsera här
Åk till Koh Samui
Åk till Koh Phangan
Yenit Company Limited
Mercy Center
Fancy Domains
Hjälp en gibbon i Thailand
Soi Sixten - Forum om Thailand
Annonsera här
Annonsera här


Personuppgifthantering: Vi månar om din integritet. Din e-post och personuppgifter kommer aldrig tredje part tillhanda.

Thai.nu - reseguide till Thailand med säker hotellbokning. Utvecklad av Yenit. 2004-2013.

Licenserad under Creative Commons Attribution Noncommercial-Share Alike 3.0 Thailand License - Kommersiell användning medges ej utan vårt medgivande.

Unika besökare sedan 2006:

Yenit logotype
Vi kan Thailand