Allt om Thailand
Resor, produkter & aktiviteter

DIN TOTALA RESEGUIDE

Thailand har något att erbjuda de flesta av sina besökare, både turister och långliggare: En enastående vacker natur, vita stränder, vänliga människor, kryddig thailändsk mat som kittlar dina smaklökar, prisvärd shopping, billiga hotellrum och en fascinerande kultur och historia möter dig här.

Allt om Nonthaburi


Provinsen ligger vid Chao Phraya-flodens banker, två mil nordväst om Bangkok. Det korta avståndet till huvudstaden är smidigt att avverka med buss eller båt.

Nonthaburi tillhörde till en början kungariket Ayutthaya, men blev efter flera turer, 1943, klassat som en del av Bangkok. Men det kom bara att gälla i tre år och 1946 fick staden och dess 622 kvadratkilometer stora närområde åter ett eget styre och tilldelades titeln provins.

Närheten till den stora floden har gjort landskapet bördigt och dom många frukt och blomsterodlingar som vuxit upp har blivt något av provinsens kännetecken. En av provinsens mest firade högtider utgörs tom av en stor fruktfestival.

Attraktioner

Koh Kret (eller Koh Kred) är en liten ö belägen mitt i Chao phraya floden. Koh Kret går lätt att nå med båt från Sanam Nua templet strax utanför staden. Öborna härstammar till stor del från Mon-folket och deras tradition av kruktillverkning är väl respekterad och berömd.

Stadens gamla rådhus är en vacker byggnad av teakträ som byggdes av Kung Rama den sjätte med hjälp av europeiska arkitekter. Utanför entren finns ett torg öppet för allmänheten med utsikt över floden.

Mon-dansfestivalen Det gamla Mon-folkets traditioner väcks till liv under festivalen och många av deltagarna kommer från områden där dom gamla traditionerna lyckats överleva.

Kort fakta

Namn: Changwat Nonthaburi
Area: Cirka 622 km²
Invånare: Cirka 1,000,000
Beläget: Centrala Thailand
Huvudstad: Nonthaburi
Grannprovinser: (Fyra) 4: Bangkok, Nakhon Pathom, Pathum Thani och Phra Nakhon Si Ayutthaya.
Amphoe / Distrikt: Bang Bua Thong, Bang Kruai, Bang Yai, Mueang Nonthaburi, Pak Kret och Sai Noi.
Populära destinationer: Wat Sangkhatan, Ko Kret, The Horn Museum och Chaloem Kanchanaphisek Park.


Redaktionen
Thailand.se