Allt om Thailand
Resor, produkter & aktiviteter

DIN TOTALA RESEGUIDE

Thailand har något att erbjuda de flesta av sina besökare, både turister och långliggare: En enastående vacker natur, vita stränder, vänliga människor, kryddig thailändsk mat som kittlar dina smaklökar, prisvärd shopping, billiga hotellrum och en fascinerande kultur och historia möter dig här.

Allt om Nakhon Phanom


Längs den Laoitiska gränsen i nordvästra Thailand ligger Nakhon Phanom. Namnet som betyder bergens stad, döptes av Rama den förste och syftar på de massiva bergspartier som reser sig på den laoitiska sidan av gränsen.

Maekong-floden utgör en naturlig gräns mot grannlandet och i dess närområde finns flera natursköna områden.

Under århundraden har laoiter och folk av andra etniciteter tagit sig över floden och bosatt sig på thailändsk mark. Detta har gjort att Nakhon Phanoms kultur och dialekt fått en unik och mångkulturell prägel. Något som är typisk för provinsen är folkdansen Sri Kotrabun. Vid någon av provinsens många högtider finns den traditionella dansen ofta med som uppvisning. Avståndet till Bangkok är ca 740 kilometer och sträckan trafikeras dagligen av buss och flyg.

Attraktioner

Årliga ljusbåtsfestivalen är enligt traktens befolkning den viktigaste högtiden. Festivalen som är av buddistiskt ursprung lockar varje år mängder av besökare i slutet av oktober till början av november. Drakbåtstävlingar och uppvisningar med ljusdekorerade båtar är några av de aktiviter som står på schemat.

Nakhon Phanoms flodpromenad är ett vackert promenadområde vid Mae kong flodens strandbank. Utsikten anses som vackrast när solen går upp över bergen i öster.

Kort fakta

Namn: Changwat Nakhon Phanom
Area: Cirka 5,513 km²
Invånare: Cirka 690,000
Beläget: Nordöstra Thailand (Isan)
Huvudstad: Nakhon Phanom
Grannprovinser: Tre (3): Mukdahan, Nong Khai och Sakon Nakhon.
Amphoe / Distrikt: Ban Phaeng, Mueang Nakhon Phanom, Na Kae, Na Thom, Na Wa, Phon Sawan, Pla Pak, Renu Nakhon, Si Songkhram, Tha Uthen, That Phanom, Wang Yang.
Populära destinationer: Terdprakiat parken, Nam Tok Tat Kham naturområde, Tat Kham vattenfallet, Phra That Phanom, Phra That Mahachai och Wat Okatsribuabun.


Redaktionen
Thailand.se